Sportmedisch Onderzoek

Sportmedisch Onderzoek

Omdat sportprestaties bepaald worden door een veelheid van factoren bieden wij een uitgebreid aanbod van testen en metingen aan. Zowel voor de topsporter als voor de amateursporter. Op basis van de resultaten wordt er een trainingsadvies op maat gegeven. Testen en meten wordt vaak terecht geassocieerd met prestatie verbetering maar deze metingen spelen ook een belangrijke rol in blessure preventie. Het lichaam wordt in kaart gebracht en de ‘zwakke plekken’ kunnen dan tijdig ontdekt worden. Zodoende kan er een specifiek advies gegeven worden om het oplopen van een blessure tot het minimum te beperken.

Spartanova

Omdat sportprestaties bepaald worden door een veelheid van factoren biedt Vitasports in samenwerking met Ragas & Sip fysiotherapie met behulp van de onderzoeksmethodiek Spartanova een lichaamsanalyse aan. Dit zowel voor de toptennisser als voor de amateurspeler. Op basis van de testen en metingen wordt er indien gewenst trainingsadvies op maat gegeven. Testen en meten wordt vaak terecht geassocieerd met prestatie verbetering maar deze metingen spelen ook een belangrijke rol in blessure preventie. Het lichaam wordt in kaart gebracht en de “zwakke plekken” kunnen dan tijdig ontdekt worden. Zodoende kan er een specifiek advies gegeven worden om het oplopen van een blessure tot het minimum te beperken.

Wat is Spartanova?

Spartanova is een spin-off bedrijf van de Universiteit Gent en de Vrije Universiteit Brussel, met als doel wetenschap en praktijk samen te brengen. De kennis en expertise van internationaal vooraanstaande wetenschappers worden verzameld in een online applicatie, en maken zo de wetenschap over letselpreventie en monitoring toegankelijk in de praktijk.   De Spartanova applicatie is bovenal gebaseerd op evidence-based knowledge.

Hoe gaat het in zijn werk?

Men kan kiezen uit 3 verschillende soorten testbatterijen:

3 soorten scans

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na het afnemen van de testbatterij en het verwerken van de testresultaten wordt er een risicoprofiel bekomen (output):

 

output spartanova

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tot slot wordt er op basis van het risicoprofiel een individueel oefenprogramma opgesteld. Hierbij zijn de oefeningen zo gekozen/ontworpen dat de atleet/patiënt deze met een beperkt aantal middelen thuis kan uitvoeren. Om alles vlot te laten verlopen kan men via een online account video’s en foto’s met instructies raadplegen en is het mogelijk om het oefenprogramma bij te sturen.

 Heeft u interesse om een risicoprofiel te laten aanmeten zodat u de kans op blessure te kunnen minimaliseren gaat dan naar de contactpagina en maak een afspraak.
Scroll to Top