De KNLTB heeft na een zorgvuldig certificeringstraject met onafhankelijk adviesbureau NMC Bright een uitgebreid landelijk netwerk van onderbouwscholen samengesteld.
Vitasports is hiervoor geselecteerd!  De samenwerking met de KNLTB gaat vanaf september 2018 in.

Vanwege dit mooie nieuws heeft BN De Stem op woensdag 23 mei dit mooie krantenartikel geplaatst.
Omdat we begrijpen dat de afbeelding wat klein is om de tekst te kunnen lezen, kun je de tekst van het krantenartikel hieronder ook lezen:

Jonge Bredase tennistalenten hoeven Breda niet meer te verlaten om hun talenten verder te ontwikkelen: zij kunnen terecht op het Vitasports Performance Center aan de Ruitersboslaan. Vanaf 1 september is dit een zogenoemde onderbouw van de KNLTB, wat betekent dat de trainers zijn gecertificeerd door de tennisbond om jeugd van 6 tot en met 12 op te leiden tot potentiële tennisprofs.

De KNLTB heeft een landelijk netwerk van 32 tennisscholen samengesteld, waaronder 25 voor de jongste talenten. “We gaan talentvolle jongens en meisjes uit de regio samenbrengen. Talent maakt talent immer beter”, legt Wouter Nooijen van Vitasports uit. Zij selecteren bij tennisverenigingen in Breda en omgeving. Op 17 juni is er bovendien een scoutingsdag, waarvoor jongeren uit deze leeftijdscategorie zich kunnen opgeven.

In eerste instantie is het de bedoeling dat er aanvullende trainingen gegeven worden; de kinderen blijven bij hun eigen vereniging. In hoeverre het talent zich vervolgens bij het Performance Center voegt is afhankelijk van de ouders en talenten zelf.

De trainingen vinden plaats aan de Ruitersboslaan, bij de Bredasche Lawn Tennis Vereniging (BLTV).
De opleiding bestaat uit techniek, tactiek, fysiek, motorische vaardigheden, voeding en het mentale aspect. Zo’n dertig kinderen hebben zich al gemeld. Als kinderen boven de 12 niet geselecteerd worden door de KNLTB, kunnen ze bij het Vitasports Performance Center blijven. Kinderen boven de 12 jaar vervolgen hun opleiding in Valkenswaard of Rotterdam.

Comments are closed.

Scroll to Top